Μουσική , Music News

Αυτές είναι οι τέσσερις πόλεις υποψήφιες για την Eurovision 2025

Πού θα λάβει χώρα ο επόμενος μεγάλος μουσικός διαγωνισμός

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2024

Με την προθεσμία, που έχει θέσει η δημόσια τηλεόραση της Ελβετίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων των ενδιαφερόμενων πόλεων για την φιλοξενία της Eurovision 2025 να πλησιάζει στο τέλος της, το τοπίο ξεκαθαρίζει.

Ζυρίχη, Γενεύη, Βασιλεία και Βέρνη είναι οι τέσσερις πόλεις που διεκδικούν την επόμενη διοργάνωση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ελβετικής δημόσιας τηλεόρασης.

Η ελβετική δημόσια τηλεόραση παρουσιάζει τις τέσσερις υποψηφιότητες, ενώ αναφέρει και τα δυνατά και αδύναμα σημεία τους:

Βέρνη
Ενώ η Βέρνη αρχικά δεν φαινόταν σίγουρη αν θα καταθέσει υποψηφιότητα ή όχι, τελικά η τοπική κυβέρνηση του καντονιού στηρίζει την προοπτική της διεξαγωγής της Eurovision 2025 στην πρωτεύουσα της χώρας, που είναι όμως η τέταρτη σε πληθυσμό πόλη. Μία επιχορήγηση 7 εκατομμυρίων Ευρώ για το σκοπό αυτό είναι σε διαπραγμάτευση από την τοπική αυτοδιοίκηση. Ως χώρο φιλοξενίας προτείνεται τοBernexpo χωρητικότητας 9.000 θέσεων, που θα είναι όμως έτοιμο τον Απρίλιο του 2025. Αεροδρόμιο και ξενοδοχεία είναι ένα πρόβλημα, αφού οι δυνατότητες τους είναι περιορισμένες.

Βασιλεία
Η Βασιλεία φαίνεται αρκετά φιλόδοξη, προκειμένου να κερδίσει την διοργάνωση της Eurovision 2025. Η υποψηφιότητα της έχει ως προτεινόμενο χώρο διεξαγωγής το  St. Jakobshalle, 12.000 θέσεων. Έχει αρκετά μεγάλη εμπειρία σε εκδηλώσεις αυτού του τύπου, ενώ φιλοξενεί κάθε χρόνο και την εβδομάδα τέχνης, ένα πολύχρωμο φεστιβάλ.

Γενεύη
Η πόλη που είναι και η έδρα της EBU φαντάζει ιδανική για πολλούς. Η τοποθεσία της, κοντά στα γαλλικά σύνορα εξασφαλίζει φθηνά ξενοδοχεία εντός της γαλλικής επικράτειας, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν πολύ εύκολα και γρήγορα να μεταβαίνουν καθημερινά στη Γενεύη με λεωφορεία και τρένα. Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης συνδέεται με όλους τους σημαντικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Χώρος διεξαγωγής προτείνεται το Palexpo, χωρητικότητας 15.000 θέσεων. Μοναδικό αρνητικό σημείο της υποψηφιότητας της Γενεύης, η αουσία νυχτερινής ζωής.

Ζυρίχη
Η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας είναι και το μεγάλο φαβορί για την διεξαγωγή της Eurovision 2025. Η πόλη θεωρείται το κέντρο της LGBT κοινότητα της χώρας, ενώ διαθέτει πολλά ξενοδοχεία και ένα μεγάλο αεροδρόμιο. Έχει δύο πιθανούς χώρους διεξαγωγής, το Hallenstadion (15.000 θέσεις) και το Swiss Life Arena (12.000 θέσεις).

Η απόφαση της πόλης που θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

ΠΗΓΗ

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close